Menu

Hektisk natt for politiet

Mann i kjole arrestert tre ganger, voldtekt på utested i Haugesund, trusler mot barn i byparken, blodig mann i veien og menn i tog med skilt på E134. Dette er noen av hendelsene fra natten.

Av admin | 18.05.2014 16:48:05

20.06: En mann iført kjole som tidligere på kvelden var løslatt, oppførte seg utagerende på Esso Flotmyr. Han ble arrester tidligere på 17. mai etter flere ordensforstyrrelser i Haugesund sentrum. Han ble nå bortvist fra stedet og fikk en advarsel. En halvtime senere spyttet han på folk og oppførte seg ufint nord for Flotmyr. Denne gang ble han tett med til legevakten og innsatt i arresten igjen. Senere på natten ble han løslatt og kort tid etterpå kom det meldinger om at en mann i kjole fulgte etter noen jenter ved undergangen til Flotmyr. Mannen var truende og jentene var redde. Politiet var og hentet mannen igjen for å sette han i arresten.

20.15: En mann i 40-årene som snakket «gebrokkent», truet tre unge gutter i 15-års alderen i Byparken i Haugesund. Han ville ha tak i det han kalte for «weed» eller cannabis. Han hadde vært truende mot flere personer i området og politiet igangsatte søk etter han, men uten å finne mannen. Han hadde langt skjegg, grønn lue og sekk.

20.26: En overstadig beruset 40 år gammel kvinne var ute av stand til å ta vare på seg selv på Indre kai i Haugesund. Hun var sterkt beruset og hadde urinert på seg selv. Hun ble tatt med til legevakten og tatt med i drukkenskapsarresten.

21.10: Det ble meldt om ordensforstyrrelse på en videobutikk i Kopervik. En 24 år gammel mann var aggressiv og oppførte seg truende. Han ble bortvist fra stedet.

22.06: En mann ble tatt av vaktene på et utested på Indre kai i Haugesund etter at han hadde utført skadeverk på toalettene. Gjerningsmannen ble anmeldt og må nå gjøre opp for seg.

22.18: En sterkt beruset 76-åring falt i asfalten da han skulle over hovedveien fra en pub i Åkrehamn. Han slo seg kraftig og ble liggende i veibanen med blodig ansikt. Han ble hentet av ambulanse og fraktet til legevakten.

23.10: Flere personer sto utenfor en bolig  i Frøyasveg i Haugesund og forsøkte å slå seg inn gjennom en dør. Vedkommende i boligen fryktet for livet og politiet kom raskt til stedet. Da hadde imidlertid gjerningsmennene stukket av.

23.20: Det ble meldt om slagsmål utenfor et utested i Lervik på Stord. De to ble pågrepet og satt i arresten. Søndag morgen ble de belønnet med 10.000 og 12.000 kroner i forelegg. Begge mennene, som er 22 og 46 år, nektet å vedta foreleggene, og dermed går sakene videre til retten.

23.28: Det ble meldt om naboer som ikke fikk sove på Avaldsnes. Det var høy musikk og skriking fra en fest i området. Politiet rykket ut og fikk dempet lydnivået.

23.33 I Sandeidgata i Haugesund var det to fester som måtte avsluttes etter klager fra naboene. En 25-åring og en 29-åring ble gitt advarsler.

23.53: Det ble meldt om ordensforstyrrelse ved Eldøyane på Stord. To menn ble gitt advarsler og beordret om å holde seg borte fra Leirvik-området resten av natten.

23.53: En mann ble hindret fra å kjøre bil med promille på Stord. Dette resulterte i at mannen som ville kjøre, hentet noen kamerater og ville «ta» melder. Politiet rykket ut til stedet og fikk meglet mellom partene.

00.15: En privatfest på Veldetun var kommet ut av kontroll. Det var kommet mange personer som var ukjent for de som arrangerte festen. Politiet rykket ut og fikk avsluttet festen.

00.40: En svensk 21-årig jente ble forfulgt av en mørkhudet mann i sentrum av Haugesund. Han var innpåsliten og aggressiv. Politiet rykket ut og fikk snakket med jenta. Mannen hadde da forlatt stedet.

01.00: Det ble meldt om feststøy fra en adresse i Bøvegen på Karmøy. Ved politiets ankomst var det stille og rolig.

01.15: En bulgarsk statsborger ble stanset kjørende i Karmsundsgata ved Haugesund sykehus. Mannen hadde ikke førerkort og det var registrert en rekke ATK-saker på kjøretøyet (automatisk trafikkontroll). Han ble tatt med til politihuset for videre undersøkelser.

01.20: To berusede menn gikk tog på E 134 ved Raglamyr i Haugesund. Guttene gikk midt i veien med en plakat. Politiet var opptatt med andre saker og det tok lang tid før en patrulje kom til stedet. Da var den nattlige 17-mai toget avsluttet.

01.30: Vitner kunne opplyse at en mann hadde gått rundt i området ved Hauge i Haugesund og kjent på bildører. Han forsvant etterhvert bærende på en gitar. Det er mistanke om at han stjal gitaren fra en av bilene.

01.45: En overstadig beruset ung jente ble påtruffet av en politipatrulje og kjørt hjem til sin mor.

01.55: En 47 år gammel beruset mann kom i slagsmål inne på et utested i Haugesund sentrum. Etterhvert gikk han også til angrep på vaktene. Han ble innsatt i drukkenskapsarrest og anmeldt.

02.10: En kvinne hadde skadet på Indre kai i Haugesund seg og ble kjørt til legevakten.

02.15: En beruset mann i 20-årene ble tatt av politiet på Stord da han la til kai med en båt. Mannen blir anmeldt og måtte avgi en blodprøve. Ved 05.10-tiden ble samme mann tatt en gang til av politiet på Stord for føring av båt i beruset tilstand. Denne gangen da han var i ferd med å dra fra kai. Nye blodprøver ble tatt av mannen.

03.25: En 30-åring fra Førresfjorden ble anmeldt for urinering på Indre kai i Haugesund. Han tisset i Smedasundet da en politipatrulje kom kjørende. Han ble anmeldt og godtok et forelegg.

04.40: En vakt ved et utested på Indre kai kontaktet politiet og kunne opplyse at en kvinne hevdet å ha blitt voldtatt inne på utestedet i løpet av natten. Politiet har undersøkt forholdet, men det var søndag morgen ikke kommet noe anmeldelse i saken.

04.20: Det kom meldinger om en drosje, svart Mercedes, som kjørte aggressivt i Haugesund. Bilen bak ringte politiet.

04.25: Det ble meldt om slagsmål mellom tre personer i Haraldsgata ved Fiskerne. To menn på 20 år var igjen da politiet kom. Gjerningsmannen hadde løpt fra stedet. De to guttene var utsatt for både slag og kvelertak. En mann er mistenkt i saken.

04.50: Det ble meldt om bråk i Rehaugveien på Avaldsnes. Politiet rykket ut for å avslutte en fest.

Av Egil M Solberg | 18.05.2014 kl.06:44