Menu

Haugesund-tur illustrerer utfordringene

Da Jonas Gahr Støre (Ap) ble fraktet i helikopter fra Bergen til Haugesund i dag, fikk han se både vindmøller i Fitjar og Johann Sverdrup-plattformen på Risøy. Noe han mener illustrerer utfordringene.

Av Egil M Solberg | 09.09.2017 12:35:58

– Jeg fløy inn først over vindmøller i Fitjar og så fikk jeg se Johan Sverdrup i Haugesund. her har du fornybare og olje/gass side om side. Det er dette som gjør at vi kan være en velferdsnasjon også fremover, sier Støre til Radio Haugaland under direktesendingen fra Haraldsgata lørdag formiddag.

– Blir det utfordrende å måtte samarbeide med Miljøpartiet De Grønne, dersom du blir satt overfor den situasjonen etter valget, spør vi?

– Arbeiderpartiet samarbeider godt med partier som ikke mener det samme som oss. De kan vi ikke sitte i regjering med, men vi kan finne løsninger med alle partiene på Stortinget i saker vi er opptatt av, sier Støre og fortsetter.

– Når det gjelder energi, industri og næringspolitikk så er det et brede flertall på Stortinget som vi kan jobbe med. Så her kommer ikke ett parti til å kunne holde andre i en form for låst situasjon. Det er jeg ikke redd for, avslutter partilederen.