Menu

Hatteland selger Auto Store

Selskapet EQT VII har inngått en avtale med Jakob Hatteland Holding AS og andre minoritetsaksjonærer om å kjøpe AutoStore.

Av Egil M Solberg | 02.12.2016 09:49:52

Transaksjonen forventes sluttført i begynnelsen av 2017. Partene er enige om ikke å offentliggjøre transaksjonsverdien, men ifølge Finansavisen kan eier Hatteland tjene hele 3,2 milliarder kroner på salget.

AutoStore er et automatisert lager- og plukke-system som bruker robotteknologi for å håndtere alt som er på lager.

Fra opprinnelsen av ideen til Ingvar Hognaland i Hatteland Gruppen på 1990-tallet, og til leveringen av det første kommersielle systemet i 2005, har AutoStore opplevd sterk vekst og er i dag en unik og ledende automatisert materialhåndteringsløsning. skriver selskapet i en pressemelding.

AutoStore har rundt 140 ansatte og har til nå installert over 130 anlegg i 22 land. Selskapet ventes å få driftsinntekter på 500 millioner kroner i 2016 og en EBITDA på 240 millioner kroner.

Ingvar Hognaland, oppfinner av AutoStore, sier: “Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd med AutoStore – det har blitt utviklet fra å være en enkel ide til å bli et ledende produkt på markedet i dag.»

Jakob Hatteland, serie-grunder, legger til: «Gjennom innovativ tenkning og sterk prestasjonskultur blant alle de involverte, har AutoStore vokst til å bli et unik norsk selskap med internasjonalt potensial. EQT er en strålende partner og har langsiktige målsettinger, noe som gjør oss i stand til å fortsette å utvikle AutoStore. Vi er svært fornøyd med å få med EQT på den videre reisen.» Heter det i pressemeldingen.