Menu
Terje Halleland og Terje Søviknes på besøk hos Aker Solution i Egersund. FOTO: Privat

– Harselering med tusenvis av oljejobber

Arbeiderpartiet tar nå til orde for å kutte støtten til leteboring. Det har satt sinnene i kok på borgerlig side. - Ren harselering med tusenvis av arbeidsplasser, sier Terje Halleland i Frp.

Av Egil M Solberg | 21.08.2017 15:29:55

– Nå trenger industrien forutsigbarhet og ikke debatter som skaper usikkerhet. Denne ordningen ble innført med bakgrunn i risikofordeling, som sikrer refusjon av utgifter, men som i tillegg sikrer staten store inntekter når letingen fører til funn, tordner Halleland.

Det er finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen i Ap som mener det bør diskuteres hvor stor risiko staten skal ta for selskaper som leter etter olje uten å gå med overskudd.

– Dette er en ordning som har gjort det attraktivt å delta i leting på norsk sokkel og som har gitt Norge mye tilbake i form av aktivitet, arbeidsplasser og ikke minst skattepenger, sier Halleland.

Han understreker hvor viktig det er å jobbe med å få folk i arbeid.

– Nå griper de såkalte miljøpartiene tak i uttalelsene til finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet og vil bruke dette i eventuelle forhandlinger med ny regjering, advarer han.

Halleland vil nå mobilisere for å beskytte de norske oljejobbene mot en eventuelt ny rødgrønn regjering.

– Nå trenger vi å slå ring om dagen ordninger, snakke opp næringen og oppfordre våre ungdommer til å ta petroleumsrettet utdanning. Ikke skremme bort både selskaper og studenter sier stortingskandidat Terje Halleland.