Menu

Har «romfolket» bosatt seg på Haugalandet?

Det er i dag meldt om omfattende aktivitet med tigging i Haugesunds-området. Det som beskrives som «romfolket» eller «sigøynere» har vært til dels aggressive i sine forsøk på å skaffe seg penger. Problemet ser ut til å bli større og større.

Av admin | 13.11.2012 19:26:03

Det var i sommer at tiggingen for alvor ble synlig i Norge med de problemene «romfolket» skapte i Oslo-området. Men når problemet ble flyttet til andre byer, ble problemet glemt.

I dag opplyser flere lyttere til Radio Haugaland at de har følt ubehag med pågående tiggere både i Haraldsgata og på Amanda Storsenter.

I løpet av de siste ukene har vi også lest om tiggere som går på dørene til folk. Brukere av Facebooks-sidene Aktuelt Haugalandet har nesten daglig fortalt om sine episoder.
 
– Jeg opplevde en «fiffig» form for tigging i Haraldsgata i dag. Det kom en dame bort til meg, og ga meg en nydelig rose, så når jeg ville gå videre, dro hun frem en lapp der det sto at hun ikke hadde penger til mat til ungene sine. Jeg hadde ikkje penger på meg, så da tok hun rosa tilbake og gikk videre. Dette skriver en innsender på de populære siden i dag.

Av Egil M Solberg | 13.11.2012 kl.19:25