Menu
domstol konfliktråd

Grov vold og store mengder narkotika

En 32 år gammel mann er i Haugaland tingrett dømt både for flere tilfeller av grov vold, råkjøring med motorsykkel og besittelse av betydelige mengder amfetamin.

Av Egil M Solberg | 14.02.2018 19:44:29

Mannen sto tiltalt for en rekke alvorlige forhold som alle fant sted i 2017.

Det første forholdet fant sted ved årsskiftet 2016 til 2017. Da slo han ned en kvinne slik at hun fikk bloduttredelse rundt høyre øye.

En kveld i mars ble den samme kvinnen utsatt for mannen igjen. Denne gang tok han et brannslukningsapparat og sprayet innholdet på henne.

Samme måned ble han tatt både for bruk av narkotika og anabole steroider.

Senere samme måned ble han pågrepet etter at han gikk løs på en mann i Kopervik og flere ganger slo han i hodet og kroppen. Dette skjedd uten foranledning og har karakter av overfall.

I juni skjedde det samme igjen, han gikk løs på en tilfeldig forbipasserende. Han slo vedkommende gjentatte ganger i hodet slik at han mistet bevisstheten.

Samme måned kjørte han tung motorsykkel både i Karmøy og Tysvær til tross for at han ikke hadde gyldig førerkort. Under kjøringen unnlot han også å stanse for politiet. Han kjørte da i høy hastighet og foretok en forbikjøring av et kjøretøy i en venstrekurve uten å ha tilstrekkelig sikt fremover. I Karmøytunellen kjørte han i en hastighet av minst 133 km/t.

I september kjørte han bil til tross for at han ikke hadde gyldig førerkort.

Oktober 2017 skjedde imidlertid det mest alvorlige forholdet. Da ble det funnet store mengder med anabole steroider og metamfetain på mannen og i hans bolig.

Han er tidligere domfelt 11 ganger, særlig for vinning- og narkotikakriminalitet og overtredelser av vegtrafikkloven.

Domen denne gang lyder på fengsel i 3 år, hvorav 6 måneder utsettes med en prøvetid på 2 år. Han idømmes også en bot på kr 37 500 kroner.