Menu

Gjøa-kontrakt til Stord

Leirvik Module Technology på Stord skal bygge boligkvarteret til Gjøa-plattformen. Kontrakten er verd om lag 450 millioner kroner og omfatter prosjektering, innkjøp og konstruksjon av boligkvarteret med helikopterdekk og livbåtstasjon.

Av admin | 07.02.2007 10:42:35

Boligkvarteret, som skal står klart i februar 2009, får 100 enkeltlugarer med bad. Det vil også inneholde kontorer, kontrollrom, kantine og oppholdsrom. Det totale arealet vil være på rundt 3.600 kvadratmeter. Feltet skal etter planen settes i produksjon i 2010, skriver Statoil i en pressemelding.

Tildeler Gjøa-kontrakt

Operatøren Statoil har tildelt Leirvik Module Technology AS en kontrakt for bygging av boligkvarteret til Gjøa-plattformen.

EPC-kontrakten (engineering, procurement, construction) er verd om lag 450 millioner kroner. Den omfatter prosjektering, innkjøp og konstruksjon av boligkvarteret med helikopterdekk og livbåtstasjon.

Boligkvarteret skal bygges på Stord. Det skal installeres på plattformunderstellet hos Aker Kværner Stord. Verftet er sammenstillingssted for plattformskroget og dekkanlegget.

? Det er gledelig at Statoils aktiviteter skaper ringvirkninger for samfunnet og industrien, og at lokal industri er konkurransedyktig, sier Henning Dale, som er ansvarlig for alle feltinstallasjoner i Gjøa-prosjektet.

Av Magnus Berning | 07.02.2007 kl.10:4