Menu

Frykter MC-oppgjør i helgen

Medlemmer fra begge de rivaliserende MC-klubbene Outlaws og Hells Angels er ventet til Haugesund denne helgen. Politiet frykter rivaliseringen og har innført forbud mot bruk av motorsykkel colours i byen fra klokken 20.00 i kveld.

Av admin | 23.11.2012 12:31:09

Politiet er kjent med at det er sendt ut invitasjon til mellom 40 og 50 Outlows-medlemmer i forbindelse med en samling i helgen. Samtidig har motorsykkelklubben Vanguard invitert Hells Angels-medlemmer til byen på fest.

Det har vært en del trefninger mellom klubbene i området den senere tiden og dette er noe som uroer politiet.

Politistasjonssjef Jørn Schjelderup har derfor tatt ibruk politiloven for å begrense muligheten klubbene har til å vise seg i bybildet med emblemer og vester.

– Fra klokken 20.00 i dag til søndag formiddag klokken 10.00 er det ikke tillatt å vise seg med motorsykkel-colours i et område av Haugesund. De som eventuelt blir tatt, vil bli utvist fra området, opplyser Schjelderup.

Politiet vil denne helgen også ha mer patruljerende politi på vakt for å møte situasjonen.

– Det er spenninger innad i det kriminelle MC-miljøet. Det kan smelle, advarer Atle Roll-Mathisen i Kripos overfor TV2.

De kriminelle MC-klubbene rekrutterer stadig flere medlemmer og støttegrupper. I Norge er både Hells Angels og Outlaws på jakt etter støtte hos lokale MC-klubber, for å stå sterkere, skriver TV2.

Av Egil M Solberg | 23.11.2012 kl.12:31