Menu
innbrudd

Frykter for innbrudd i pinsen

Politiet frykter for at omreisende kriminelle befinner seg på Haugalandet og i Sunnhordland og at de skal slå til i pinsen.

Av Egil M Solberg | 01.06.2017 17:22:23

– Det har vært mange saker i mediene om folk som finner mynter på trappen, lapper på postkassen eller lignende merking. Politiet har gått ut og sagt at dette kan være merking for senere besøk. Mobile vinningskriminelle kan stå bak, og de kan gjøre dette for å sjekke om folk er hjemme eller ikke, opplyser politiet i en melding i dag.

På Karmøy ble det meldt om totalt fem innbrudd i løpet av forrige helg. Tyvene har vært ute etter smykker og kontanter. To lokale kjenninger ble pågrepet for ett av innbruddene.

Også Bergen opplevde en rekke innbrudd forrige helg.

Vi går nå mot pinse og langhelg igjen, og politiet ønsker derfor å gjøre innbyggerne i politidistriktet bevisst på merking.

– Folk må være obs dersom de finner mynter på trappen, lapper i postkassen eller lignende. Meld fra til politiet på telefonnummer 02800 hvis du ser noe mistenkelig, sier Eirik Jansen Bakkedal, leder for sentralvakta på Stavanger politistasjon.