Menu

«FRAM» fortsatt savnet

En 58 år gammal stordabu ble i går meldt savnet. Han seilte fra Kalvåg nord for Florø på veg til Stord med sin nykjøpte treskøyte for en uke siden. Politiet etterlyser observasjoner av båten.

Av Egil M Solberg | 09.11.2017 13:49:03

Mannen i Kalvåg som solgte båten, forteller til Stord24 at stordabuen var en erfaren sjømann, og at han visste hva slags seilas han skulle legge ut på.

– Han fortalte meg at han var kaptein på en lastebåt. På bakgrunn av dette hadde jeg ikke noe bekymringer for at han ikke skulle finne veien hjem. Han virket rustet til å være på sjøen, sier selgeren til avisa.

Selgeren hadde ingen informasjon om mannen hadde med seg GPS eller VHF-radio, men bekrefter overfor avisa at dette ikke fantes om bord på båten da den ble solgt.

Båten skal ifølge avisa ha blitt observert i Florø ved lunsjtider onsdag i sist uke, etter at han la fra land. Politiet har også to likelydende observasjoner av båten i nærheten av Sotrabroa søndag.

– Vi har enn så lenge ikke fått tips om observasjoner av båten mellom Bergen og Stord. Dette er vi veldig interessert i, seier politiførstebetjent Trond Atle Sjøvoll ved Stord lensmannskontor til Sunnhordland.