Menu

Fortsetter med bompenger på ferjen

Fylkestinget i Hordaland har sagt ja til at Stord får fortsette med å bruke bompengene fra ferjen mellom Halhjem og Sandvikvåg til å ruste opp vegen mellom Jektevik og Sandvikvåg på E 39, også etter nyttår, skriver havis.no.

Av admin | 16.06.2008 08:35:51

Finansieringen av vegen er avtalt å deles 50/50 mellom staten og bompenger fra ferjen. Etter planen skulle bompengeordningen avsluttes ved årsskiftet, men vegen har fremdeles mange flaskehalser og manglende sykkelveg.

Et krav fra ordførerne på Fitjar og Stord, som har pekt på at det trengs mer midler for å få fullført vegen, har blitt hørt i fylket. Nå håper fylkespolitikerne, lokale politikere og vegvesenet at staten følger opp.

– Staten ligger allerede 40 millioner kroner bak trafikantene i finansiering, sier Per Steffen Myhren i Statens vegvesen Region vest. Men for å få fullfinansiert prosjektet må staten ut med mer.

I tillegg håper fylkesordfører Torhild Selsvold Nyborg at staten holder på 50/50-delingen og punger ut samme sum som trafikantene de fire neste årene.

Publisert av Lisa Lien | 16.06.2008 kl.08:3