Menu

Fortsatt bilkøer i Boknafjordsambandet

Det er fortsatt bilkøer i Boknafjordsambandet. Og verre ble det da Fjord1 fikk tillatelse til å kun bruke to ferger mellom Arsvågen og Mortavika. En gassferge og en dieselferge. Fredag kveld var det store bilkøer i Mortavika.

Av admin | 10.02.2007 10:48:09

Dermed er det fremdeles bilkøer for å komme med en av de to fergene i Boknafjorden. En helt vanlig hverdagsmorgen kan du risikere å måtte stå over en ferge. Helgene kan det være verre, skriver Aftenbladet som kan fortelle at det var kilometerlange køer i Mortavika, der 8-10 filer skal være fulle med biler.

Fjord1 hevder at de dermed har nokså nøyaktig samme kapasitet som Stavangerske sitt tilbud før nyttår med tre ferjer. Dette er gjort med tillatelse fra Statens vegvesen. Også C-avgangene er borte.

«Raunefjord», den andre nye gassfergen med plass til 212 personbiler, forventes på plass medio februar. Så fra og med neste uke vil Fjord1 sette inn enda en gassferje på ruten mellom Mortavika og Arsvågen, og etter planen vil de sette den inn som tredje ferje på sambandet fredag 16. februar, da vinterferien starter i Rogaland.

Av Egil Kr. Solberg | 10.02.2007 kl.10:4