Menu

Folk er redde etter ulykka

Både ansatte og pårørende til ansatte som jobber i Nordsjøen er redde etter helikopterulykken på fredag. 13 personer mistet livet.

Av admin | 02.05.2016 06:32:39

NRK forteller om oljearbeidere som blir bedt om å slutte av sin familie og arbeidere som gruer seg veldig til nye helikopterturer.

Langs hele kysten bor det folk som enten jobber i Nordsjøen eller kjenner andre som gjør det. Tillitsvalgte forteller om ansatte som nekter å fly med den typen Super Puma-helikopter som styrtet på fredag.

Svart boks kan gi svar
Den kombinerte tale- og dataregistratoren fra helikopteret viste seg å være i god stand. Havarikommisjonen har allerede hentet ut informasjon. Det er likevel alt for tidlig å konkludere omkring årsaken til styrten.

Tror enkelte vil slutte
HMS ansvarlig i Safe, Roy Erling Furre tror folk kan komme til å slutte i Nordsjøen etter ulykka på fredag. -For dem som sliter med helikopterredsel kan ulykka være dråpen som gjør at de nå gir seg, sier Furre til NRK.

Statoil sier de strekker seg langt for å hjelpe de som sliter, og sier at det er helt greit å be om å få stå over en tur.

Produksjonen i gang
Produksjonen på Gullfaks B er nå i gang igjen. Olje- og gassproduksjonen ble stengt etter helikopterulykken fredag slik at de ansatte skulle få tid til å sørge.

I går var det minnemarkeringer på plattformen. Etter ønske fra de ansatte er nå produksjonen i gang igjen.