Menu

Flyktet tilbake til hjemlandet

En 43 år gammel mann som kom til Rogaland som flykting i 2014 er dømt til fengsel i tre år og ni måneder for mishandling av sine barn. Han flyktet tilbake til hjemlandet da politiet ville pågripe han.

Av Egil M Solberg | 04.06.2017 21:07:49

43-åringen kom til Norge sammen med sine fire barn, to jenter og to gutter, som kvoteflyktning våren 2014, melder Roganytt.

Etter at det hadde kommet flere anonyme bekymringsmeldinger sommeren 2015 tok barnevernet kontakt med 43-åringen. Da flyttet de og han tok jentene ut av skolen.

Etter en episode på et NAV-kontor hvor politiet ble koblet inn i saken, tok mannen med seg døtrene og flyktet tilbake til hjemlandet.

Det førte til at UD ble varslet, og det ble igangsatt et arbeid for å få dem tilbake til Norge, blant annet fordi en fryktet tvangsekteskap.

5. august 2016 lyktes det myndighetene å få 43-åringen tilbake til Norge sammen med de to små jentene. 43-åringen ble da pågrepet av politiet på Gardermoen, og barna akuttplassert på en barnevernsinstitusjon.

Mishandlingen går på at han jevnlig har påført barne grov vold, samt at han har tvunget barne til å gå med hijab og lange muslimske drakter.

I tillegg til fengsel er mannen dømt til kontaktforbud mot barna i fem å, og han må betale jentene mellom 100.000 og 140.000 kroner i oppreisningserstatning, melder avisa.