Menu
Utelanding på Falkeid. FOTO: Daniel Ullvang/Aktuelt Haugalandet

Fly nødlandet i Tysvær

Et seilfly fikk problemer og måtte lande ute på et jorde på Falkeid i Tysvær lørdag ettermiddag. Det var to personer ombord, men ingen kom til skade.

Av Egil M Solberg | 23.04.2016 20:55:04

Ved 19-tiden var vingene tatt av og flyet er lastet opp på bilhenger, melder Tysvær Bygdeblad.

– Flyet har kjørt seg fast og de mennene ser ut til å vente på hjelp, sier naboer, som var vitner til nødlandingen. Det ser ikke ut som om noen er blitt skadet, sier vitnene til avisa.

Snøbyger med mye kald luft og lite oppdrift skal være årsaken til nødlandingen.

Offisiell melding på Facebook
– Begrepet «nødlanding» er litt voldsomt i denne sammenheng. For seilfly er det helt normalt å lande på et jorde eller lignende når man f.eks ikke finner mer løft – så vi kaller dette for utelanding. Dette blir gjort mange ganger i løpet av året rundt omkring i Norges land, opplyser skolesjef Marius Eide i flyklubben.

– For oss så er dette helt udramatisk, og er noe vi trener mye på under opplæringen. Vi har også faste jorder som vi har sett oss ut på forhånd i hele distriktet. skriver han.

– Alt gikk som planlagt under denne utelandingen, og flyet var helt fint etterpå. Vi startet motoren og gjorde et forsøk på å ta av – og fly flyet tilbake til flyplassen for egen maskin, men dette lot seg ikke gjøre pga fukt i bakken. Derfor ble flyet fraktet tilbake på tilhenger, avslutter han.