Menu

Flere hundre berørt av konkursen

RenoNorden har gått til skifteretten og satt flere hundre ansatte i en økonomisk knipe. Nå blir politikerne på Haugalandet bedt om å ta ansvar.

Av Egil M Solberg | 19.09.2017 14:33:22

– Vårt arbeid er å sikre at våre medlemmer får den bistand de trenger til å få utbetalt lønn, skriver Borgny Hauge Skogen i Vestnorsk Transportarbeiderforening DK Haugesund i ettermiddag.

Det er ingen av de ansatte som i skrivende stund har mottatt oppsigelse, det er heller ingen avdelinger som er lagt ned.

– Lovmessig sett ved konkurs så gjelder ikke virksomhetsoverdragelse, men her må politikerne ta til vett og kjenne sin besøkelsestid, slik at de ansatte får beholde jobbene sine, skriver hun i meldingen.

– Når vi snakker om videreføring av arbeidsforholdet så er det slik at det må rettes krav til kommuner og politikere lokalt om at konkursen må anses som virksomhetsoverdragelse, skriver hun.

HIM-direktør Gro Staveland sier at de ansatte som er berørt av renovatørkonkursen, kan få ny jobb i HIM.

Det er 14 ansatte i RenoNordens avdeling i Haugesund.

– Det har vært en tøff dag, men det blir bra til slutt. Vi er glade for at Haugaland Interkommunale Miljøverk står klar til å tilby oss jobb, sier avdelingsleder Tor Harald Håland til Haugesunds avis.