Menu

Flere faktorer bidro til dødsulykke

Ulykkesgruppen til Vegvesenet slår fast at E39 var for dårlig strødd natten med dødsulykken, hvor far og datter omkom, på Stord i februar 2013. Utformingen av veien blir også kraftig kritisert.

Av admin | 18.07.2014 10:53:09

Natt til 28. februar 2013 kjørte et vogntog av veien ved Ådland bru på E39 på Stord i Hordaland. Den 47 år gamle nederlandske sjåføren Dave Gardien og datteren hans Anja (10) mistet livet i ulykken.

I rapporten blir flere faktorer som bidro til dødsulykken listet opp, og den viktigeste er kanskje at E39 ikke var tilstrekkelig strødd. Andre faktorer de mener kan ha bidratt er at veien etter asfaltering året før ikke hadde fått ny hvit kantstripe og at kantstolper som var satt opp var satt opp feil. Dette kan ha gjort det uklart hvor vegen går videre nordover, melder NRK.

Rekkverket var også underdimensjonert, ikke bare for trailere men for alle kjøretøy. Ulykkesgruppen mener i tillegg at farten på stedet burde ha vært 60 km/t og ikke 70 km/t.

Ulykkesgruppen har ikke funnet tekniske mangler ved vogntoget, eller brudd på hviletid hos sjåføren den siste uken før ulykken skjedde, men Statens vegvesen uttalte kort tid etter ulykken i fjor at dersom de to som var i traileren hadde brukt bilbelte ville de ha overlevd.

Av Eirin Marthinussen | 18.07.2014 kl.10:50