Menu

FKH: Helgeland blir sportssjef i FKH

FK Haugesund har i dag ansatt Asbjørn Helgeland som sportssjef i klubben. Helgeland blir den øverste ansvarlige for den sportslige satsingen i FKH, og skal også være overordnet klubbens hovedtrener.

Av admin | 23.12.2008 12:59:51

– Vi er svært glade for å ha Asbjørn på plass. Det var klubbens klare prioritet å få ansatt en lokal sportssjef med erfaring fra toppfotball. Det har vi nå klart og er svært godt fornøyde. Han kjenner FKH ut og inn, og har hjerte i klubben. Det er viktig for oss, sier daglig leder Eirik Opedal.

Han tiltrer i fast stilling fra 1. februar 2009.

Asbjørn Helgeland var den første spillerne FKH signerte etter sammenslåingen i 1993. Han var klubbens første kaptein og var en sentral spiller da klubben rykket opp til Tippeligaen i 1996. Helgeland avsluttet sin karriere som toppspiller i FKH i år 2000. Han var da spillende hjelpetrener i klubben. Den tidligere FKH-spissen er for øvrig den spilleren som foreløpig har scoret det siste Tippeligamålet på Haugesund Stadion. Det skjedde i siste seriekamp mot Lillestrøm i år 2000 da FKH vant 1-0.

Han startet sin profesjonelle fotballkarriere i Vålerenga IF før han gikk til Fyllingen IL. Han gikk senere til Örebro SK i Sverige etter å ha vært innom FK Haugesund.

Sporten tirsdag
 
I sporten i dag prater vi med Eirik Horneland, som overtar treneransvaret i FKH inntil videre. Vi prater også med RH-ekspert Knut Netland.

 Hør Sporten Tirsdag

Av Helge Bro Matland | 23.12.2008 kl.12:5