Menu

Fikk 50.000 kroner i strømsjokk

I forbindelse med endring av strømleverandør, fikk en familie i Haugesund tidenes strømsjokk. Over to måneder ble de presentert strømregninger på nærmere 50.000 kroner. Privatboligen hadde fra før et beskjedent forbruk.

Av admin | 14.12.2008 12:17:53

Utslaget ble et helt annet enn ventet for familien som hadde forventet å spare noen kroner på strømmen ved å endre strømleverandør. Fra å få regninger på 1.200 til 1.400 kroner, kom første regning på 29.000 kroner.

Da strømselskapet ble konfrontert med påstand om at noe måtte være feil, ble det krevd at regningen ble betalt, da de ikke kunne gjøre noe. Påstanden var at dette ville rettes opp dersom det senere ville vise seg å være feil.

Men på neste regning kom et tilsvarende beløp på fakturaene. Selskapet ble igjen kontaktet. Denne gangen var forklaringen at strømforbruket tross alt er noe høyer i vintermånedene og at dette således måtte være riktig.

Haugaland-Kraft ordnet opp
Haugaland Kraft ble nå kontaktet for å flytte tilbake til dem som strømleverandør. Da ble det raskt enighet om at det her måtte være noe galt, og det var det. I forbindelse med skifte av strømleverandør var det blitt registrert feil målerstand.

– Det er oppsiktsvekkende at selskapet ikke selv kunne innrømme at det her måtte være noe galt. 50.000 kroner i strøm for et lite hus i Haugesund på to måneder er teoretisk umulig. Vi hadde en elektriker på huset for å sjekke om det var noe feil på anlegget. Han fant ingen feil og regnet ut at et så høyt forbruk ikke engang teoretisk var mulig på dette anlegget, forklarer mannen til Radio Haugaland.

Av Egil M Solberg | 14.12.2008 kl.12:1