Menu

-Får ikke nødvendig stell på Bjørgene sykehjem

-Det er uverdige forhold på Bjørgene sykehjem i Haugesund. Det mener Solfrid Anfinsen i et intervju med TV2 Nyhetene. Moren Birgit Anfinsen bor på sykehjemmet i Haugesund og blir nektet stell på natten.

Av admin | 23.08.2013 00:03:34

– Mamma er inkontinent. På dagtid blir hun skiftet på hver tredje time. Fra hun blir lagt halv åtte om kvelden, til hun blir tatt opp neste morgen, er det ingen som skifter på henne. Dette har ført til skader og smerter nedentil, forklarer Anfinsen.

Birgit Anfinsen var en sprek dame da hun ble påkjørt i et gangfelt i Spannavegen i Haugesund i november 2009. Fru Anfinsen brakk begge beina da hun ble truffet av bilens støtfanger. Da hun traff asfalten, fikk hodet en kraftig smell. Hun fikk da en kraftig hjerneskade. Dette melder Haugesunds Avis.

Kommunaldirektør Sissel Hynne sier til Haugesunds Avis at dersom beboere ved omsorgssentrene i Haugesund blir liggende så lenge uten å bli skiftet på ville det vært i strid med de faglige kravene. Kommunen vurderer nå å kontakte Fylkesmannen for en ekstern vurdering.

Av Egil M Solberg | 23.08.2013 kl.00:03