Menu

Falske helsearbeidere er et problem

Helsevesenet i Norge er plaget av falske sykepleiere, leger og psykologer. Svindlerne kan deles i amatører og profesjonelle. Men Statens autorisasjonskontor for helsepersonell greier bare å avsløre amatørene..

Av admin | 25.02.2007 10:48:41

Ifølge SAFHs årsrapport prøver stadig flere å svindle seg til jobb i det norske helsevesenet ved å forfalske vitnemål og arbeidsattester. Og ikke alle blir tatt, skriver Dagsavisen.

Svindlerne kjøper seg falske dokument som ser ekte ut. Statens autorisasjonskontor mener at det er mange som har lurt dem og da også fått jobb i norsk helsevesen.

Både nordmenn og utlendinger har forsøkt å jukse seg til jobb. Autorisasjonskontoret har liten kontroll på utdanningsinstitusjoner utenfor Europa.

Ifølge Dagsavisen har noen forsøkt å bli autorisert som leger etter å ha tatt nettbaserte medisinstudier i Karibia. Andre har levert inn vitnemål fra eksisterende og ikke-eksisterende utdanningsinstitusjoner i Asia.

EØS-landene jobber nå med å bedre samarbeidet mellom medlemmene for å hindre at ukvalfisert helsepersonell skal kunne praktisere i helsevesenet. Per Haugum skal lede denne arbeidsgruppen. (Kilde: Dagsavisen)

Av Egil Kr. Solberg | 25.02.2007 kl.10:4