Menu
Ordstyrer var Olav Støylen. Han var den siste lederen av Kjemisk Forbund før sammenslåingen med Industri Energi. FOTO: Alnor Kjemiske Fagforening

Fagforeningen tror på fremtiden

Årsmøtet i Alnor Kjemiske Fagforening viste optimisme og tro på fremtiden denne uken. Nå ser de frem til oppstart av Piloten på Hydro Karmøy og markeringen av neste års 50-års jubileum.

Av Egil M Solberg | 12.02.2016 10:54:42

De rundt 40 fremmøtte medlemmene fikk oppleve optimisme og tro på fremtiden.

2015 har vært et travelt år og 2016 blir et travelt og krevende år for enhetene inne på fabrikkområdet, heter det i en pressemelding. Det jobbes nå for fullt i Hydro med å få på plass Piloten.

– Vi håper at det kommer en bygge beslutning om ikke alt for lang tid. Når DG4 bygge beslutning kommer, så vil det bli en gledens dag for Karmøy Fabrikker. En ny industri historie skrives denne dagen, sier nestleder Arne Eide
Nestleder/kompetansetillitsvalgt til Radio Haugaland.

Prisen på aluminium fortsetter å falle på LME-børsen i London. Torsdag ble prisen per tonn aluminium notert til 1480 Usd dollar per tonn (3 mnd).

– Dette er en meget lav pris, men vi tjener penger p.g.a. høye dollar kurs og ikke minst på grunn av gjennomført 300 dollar program og store forbedringer. Vi er best i verden på forbedringsarbeid og har arbeidsfolk som spiller i eliteserien og som kan aluminiumsproduksjon, sier Eide.

Neste år (2017) kommer til å bli et begivenhetsrikt år.

– Vi får forhåpentligvis oppstart av Piloten, samt at både AKF og Hydro Aluminium Karmøy Metallverk blir 50 år. Dette skal vi feire, sier en optimistisk nestleder.