Menu
elsykkel

Europeisk mobilitetsuke

I forbindelse med Europeisk mobilitetsuke 2016 har Haugesund kommune, sammen med Sykkelbyen Haugesund-Karmøy, lagt opp til flere ulike aktiviteter for å sette ekstra fokus på miljøvennlig transport.

Av Eirin Marthinussen | 14.09.2016 12:30:50

Det hele starter opp fredag 16. september da representanter fra kommunen og sykkelbyen vil stå plassert ved undergangen ved Flotmyr og dele ut gourmet-matpakker til de som spaserer, sykler eller tar bussen til jobb denne dagen. Dette vil foregå i perioden 07.15 – 08.45.

Senere samme dag – altså 16. september, vil det gjennomføres noe som heter «PARK(ing)-day». Det innebærer at en parkeringsplass i byen omgjøres til park den dagen. Parkeringsplassen som er valgt er området sør for Haugesund rådhus, der kommunens ledelse i dag har sine parkeringsplasser. Den 16. september blir derimot arealet omgjort til park. Det vil også være en egen cafe i parken for anledningen så den dagen håper vi mange tar lunsjen sin i parken. Dette arrangementet vil pågå i perioden 11.00 – 13.00.

Søndag 18. september blir det arrangert familiedag med sykkelorientering i Haraldsvang. Her kan familier møte opp med sine sykler og bli med på en sykkelorienteringsløype som skal ha øvelser og aktiviteter som kan være spennende for både store og små. Alle familier som fullfører er med i trekningen av fine premier. Det vil være start mellom klokka 11.00 og 12.00, og det avsluttes klokka 14.00.

Den siste aktiviteten i mobilitetsuka er å sette i gang en musikkvideo-konkurranse. Espen Fernando Aarvik fikk til sykkeldagen 2016 laget en egen sykkelsang. Denne sangen ønsker vi nå å få befolkningen til å lage sine musikkvideoer til. Lansering av konkurransen vil være som en del av mobilitesuka, men fristen for innsending av bidrag vil være 1. desember.