Menu

Etterlyser vitner til dødsulykken

Politiet etterforsker nå ulykken i Sandeid som kostet livet til en 61 år gammel mann i går ettermiddag. Politiet ber om kontakt med vitner. Sjåføren er foreløpig siktet for uaktsom kjøring.

Av Egil M Solberg | 15.12.2016 14:49:41

61-åringen som senere døde på sykehuset, skulle kryssa fylkesveg 46 i sentrum av Sandeid til fots, da han ble påkjørt av en bil.

Mannen bor i sentrum, på østsiden av veien han var i ferd med å krysse. Det er grunn til å tro at han var på veg hjem etter å ha vært i sentrum, skriver avisa Grannar.

Ulykken skjedde klokken 17.15 og mannen ble erklært død knappe tre timer senere, etter at han var frakta til sjukehus i legehelikopter.

Politioverbetjent Arild Austrheim ved Vindafjord lensmannskontor opplyser til avisa at det var relativt mørkt på stedet da ulykken skjedde, selv om det er gatelys i området. Mannen hadde mørke klær og kan ha vært vanskelig å se. Det er 50-sone på ulykkesstedet, skriver avisa.

Ulykkesbilen, en BMW, kom kjørende fra sør og var på vei mot Haugesund. Det befant seg to menn i 20-årene i bilen. Ulykken skjedde like etter avkjørselen ned til kaien i Sandeid, opplyser avisa videre.

— De to i bilen ble avhørt i etterkant av ulykken, men vi har foreløpig ingen andre øyenvitner. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med andre som har vært i området og sett noe, seier Arild Austrheim til Grannar.

Sjåføren har status som sikta etter vegtrafikklova §3, for uaktsom kjøring, men politiet trenger flere opplysninger før de kan konkludere i saken.

Førerkortet til den unge sjåføren er rutinemessig beslaglagt.

— Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at farten har vært høy, seier Austrheim til avisa.

De to som befant seg i bilen ble onsdag kveld tatt hånd om av kriseteamet i kommunen, blir det opplyst.