Menu

Etterlyser vitner til beføling

Politiet ber nå om at vitner tar kontakt etter at seks menn holdt igjen tre unge jenter og befølte dem mot sin vilje. Hendelsen skjedde i Ølen lørdag kveld.

Av Egil M Solberg | 23.01.2017 13:03:32

Lørdag kveld fikk politiet melding om at tre jenter i 15–16-årsalderen hadde blitt antastet av ukjente menn i Ølen sentrum.

Noen timer senere ble seks menn pågrepet, og senere løslatt etter avhør.

Politiet har gjennomført avhør med samtlige involverte. Jentene har forklart at de ble holdt igjen og befølt.

– Flere av mennene har erkjent at det har vært fysisk kontakt, men de er ikke enige i jentenes fremstilling av de faktiske forhold. Uenigheten består i hvorvidt dette var frivillig eller ikke, sier fungerende lensmann Arild Austrheim ved Etne og Vindafjord lensmannskontor til bt.

Hendelsen skjedde utendørs i østre deler av Ølen sentrum, ikke langt fra Ølen senter.

De seks mennene er i alderen 17–25 år. Samtlige ble løslatt etter avhør, men siktelsene står enn så lenge ved lag, skriver avisa.

– To av mennene er bosatt i Ølen-området, mens resten holder til i Haugesund og Tysvær. De er av utenlandsk opprinnelse, men de er ikke asylsøkere. De snakker godt norsk, har bodd i Norge i mange år og virker godt integrert. Ingen av dem er kjent for politiet fra før, sier Austrheim til avisa.

Politiet etterlyser tips i saken.

– Hvis det er noen som har observert noe, reagert på noe, eller har andre ting de ønsker å meddele oss: Ta gjerne kontakt. Vi ønsker å snakke med enhver som måtte ha informasjon, sier lensmannen til avisa i dag.

Særlig observasjoner i tidsrommet 23 til midnatt, natt til søndag, er interessante for politiet.