Menu
FOTO: Kjell Bua

Dykkerulykke på Karmøy

En dykker i 30-årene ble sendt til Stavanger universitetssykehus etter en ulykke ved Blikshavn på Karmøy i 12-tiden. Mannen skal ha slått seg bevisstløs etter et fall da han skulle ta seg på land.

Av Egil M Solberg | 29.01.2017 14:37:19

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 12.25. To polske menn, bosatt i Haugesund, hadde da drevet med dykking i området.

– Politipatruljen som kom til stedet 12.34 så mannen flyte bevisstløs i sjøen og det var høye bølger. Det var Sea Kingen som til slutt tok hånd om mannen 12.54 og fløy han direkte til sykehuset i Stavanger, sier politiets operasjonelder Jarle Utne Reitan til VG.

Et SeaKingen redningshelikopter har tatt dykkeren med seg til Stavanger universitets sykehus.

– Dykkeren slo seg bevisstløs da han falt på Blikshavn. Han var på vei i land da ulykken skjedde, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannskaper fra Kystvakten og Redningsselskapet, med skipene K/V «Tor» og «Bergen Kreds» ble rekvirert til stedet, samt Seaking-helikopter fra Hovedredningssentralen.

– Mannen ble erklært død på sykehuset. Politiet jobbet søndag ettermiddag med å få varslet de pårørende, opplyser operasjonslederen.