Menu
politi

Dramatisk natt for politiet

Utesteder evakuert under brann, 11-åring skadd i båtulykke, falt ut et vindu, PC-tyveri i sentrum, promillekjøring og ordensforstyrrelser. Dette er blant hendelsene i natt.

Av Egil M Solberg | 19.06.2016 07:24:09

2100 – 11 år gammel gutt skadd i forbindelse med småbåtulykke.
En 11 år gammel gutt ble fraktet til Haugesund sjukehus etter at han falt av en tube som hang etter en mindre båt i Tysvær. Gutten har pådratt seg skader i en fot. Politiet har opprettet sak og vil etterforske ulykken videre.

2105 – Melding om innbrudd i et kontorlokale i Haugesund sentrum.
Det er brutt opp et vindu og borttatt 2 pcèr. Politiet har sikret spor på stedet og vil etterforske saken videre.

2230 – Melding om skadeverk på en bil i Haugesund sentrum.
Politiet måtte rykke ut til Haugesund sentrum etter melding om pågående skadeverk på en personbil. Vitner skal ha sett 4-5 gutter som hoppet på en parkert bil. Politiet har lett etter guttene, men de klarte å komme seg vekk. Det ble mindre skader på bilen.

2315 – Kvinne pågrepet med narkotika.
En kvinne i 30 års alderen er pågrepet av politiet på et utested i Haugesund sentrum. Hun var i besittelse av mindre mengder narkotika som hun oppbevarte i sin håndveske. Narkotikaen er beslaglagt og sak er opprettet. Kvinnen vil få anledning til å forklare seg søndag formiddag.

2345 – Ung mann falt ut av vindu i Sauda sentrum.
En mann i 20 års alderen falt ut fra et vindu i 2. etg i en bygning i Sauda sentrum. Mannen ble raskt tatt under behandling av ambulansepersonell og kort tid etter fraktet med luftambulanse til Stavanger universitetssjukehus. Sjukehuset betegner tilstanden som kritisk og alvorlig.

Politiet har fått opplyst at det var en fest i bygget og flere ungdommer så mannen falle ut. Politiet har avhørt en del vitner, men ønsker kontakt med flere som kan ha sett hendelsen. Kriseteamet i Sauda kommune ble kalt ut da flere ungdommer var preget etter hendelsen. Politiet har opprettet sak og vil etterforske saken utover søndagen.

0010 – Mann tatt med falsk ID.
En 18 år gammel mann blir anmeldt da han fremviste falsk legitimasjon på et utested i Kopervik. Han prøvde å løpe fra stedet, men ble raskt innhentet. Overfor politiet erkjente han straffeskyld og sak blir opprettet.

0025 – Slagsmål på Fitjar.
Politiet måtte rykke ut til Fitjar etter melding om slagsmål mellom 2 menn. Mennene hadde forlatt stedet i hver sin retning før politiet kom frem.

0050 – Politiet måtte avslutte 18 års fest.
Politiet måtte avslutte en 18 års fest på Karmøy grunnet høy beruselsesgrad på største delen av gjestene, også mindreårige.

0055 – Brann i bygning på Indre kai i Haugesund
Politiet fikk melding fra brannvesenet om brann i en bygning i Kaigata 2 i Haugesund. Det brant i takmøne. Bygget huser en restaurant som denne natten hadde en del gjester. Disse gjestene ble raskt evakuert og 2 restauranter som ligger vegg i vegg på nordsiden ble også evakuert. Her var det mange gjester og totalt ble det nok evakuert i overkant av 300 gjester. I tillegg ble 3 beboere evakuert fra omkringliggende bygninger.

Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen og ved 01.55-tiden meldte de at brannen var slukket. Området består av gammel trehusbebyggelse slik at rask utrykning fra brannvesenet har nok hindret en større brann. Brannen har startet i nærheten av takkonstruksjonen, men hva som har forårsaket brannen er ukjent. Noe av takkonstruksjonen har fått en del skader. Politiet vil etterforske saken og åstedet vil bli undersøkt av kriminalteknikere på et senere tidspunkt.

0150 – Mann – 18 år, tatt for promillekjøring på Bømlo.
Mannen krasjet inn i en annen bil med den følge av at vitner ringte til politiet. Politiet fikk kontroll på mannen og nødvendige prøver er tatt. Det ble kun materielle skader på bilen han krasjet inn i. Sak opprettet.

0300 – Slagsmål i Kopervik.
En mann i 20 års alderen er pågrepet av politiet for å ha utøvd vold mot en annen mann i 20 års alderen. Fornærmede ble tilsett av ambulansepersonell og deretter kjørt til legevakten. Det ser ut til han har kommet fra det uten alvorlige skader. Siktede vil få anledning til å forklare seg søndag formiddag.

0320 – To unge jenter kjørt hjem fra fest i Haugesund sentrum.
To jenter på henholdsvis 14- og 16 år, ble kjørt hjem av politiet da de var tilstede på en fest hvor politiet ble ukalt i natt.

Det har vært en travel natt for politiet. Patruljene har ikke hatt anledning til å rykke ut på alle meldingene om høy musikk. Dette opplyser nattens operasjonsleder Trond Børge Åsbu.