Menu

Dramatisk for karmøybu i Machu Picchu

Vidar Krovik (28) fra Karmøy, og to andre nordmenn, venter på å bli evakuert som følge av ekstremværet som herjer i området rundt inkabyen Machu Picchu i Cuzco, Peru. To er omkommet i flom og ras.

Av admin | 27.01.2010 08:20:44

Over 3000 mennesker skal ha fått hjemmene sine ødelagt i området etter fem dager med kraftig regnskyll i regionen. Det norske reisefølget har fått merke naturkreftene i fjellandet.  

Da de startet på siste etappen opp mot inkabyen Machu Picchu, kom en mann løpende mot følget.

– Han sa at guiden hans hadde falt ned fjellsiden. Han var helt vettskremt, forteller Krovik. – Jeg så ryggsekken hans ligge nede i fjellsiden. Da vi kom fram fikk vi vite at han var erklært død. 

Krovik forteller at helikoptre nå henter ut folk fra området, men at siden de er såpass høyt oppe er de nederst på evakueringslisten, ettersom det her ikke er noen fare for flom. 

? Vi regner med å bli noen dager her til helikopteret kan hente oss. Vi har det etter forholdene veldig godt og går rundt og ser på byen, men det er jo en dyster stemning, forteller Krovik til TV 2.

Perus helseminister bekreftet i en uttalelse at en lokal guide og en 23 år gammel argentisk kvinne er døde som følge av ras. Også tre andre skal ha blitt skadet i det samme raset som tok livet av den argentinske 23-åringen.

Av Sarah Elise Falkeid | 27.01.2010 kl.08:2