Menu
Illustrasjonsbilde

Dømt for vold mot politiet

En 27 år gammel mann fra Sauda er dømt for gjentatte episoder med vold og trusler mot politiet. Han slipper imidlertid både fengsel og bøter.

Av Egil M Solberg | 08.12.2015 23:40:35

I mars 2014 slo han opp luka i celledøren slik at han nesten traff en politimann i ansiktet. Under transport til arresten i spyttet han politibetjentene i ansiktet.

I juli samme år spyttet han igjen på politibetjentene i ansiktet under transport til drukkenskapsarresten i Haugesund. Betjentene måtte også holdt han fast for å hindre han i å sparke i stykker inventar i cellebilen.

Noen dager senere forulempet han polititjenestemenn i Sauda ved å kastet egg etter politibilen de befant seg i. Under transport til drukkenskapsarresten

Få dager senere fremsatte han grove drapstrusler mot polititjenestemennene og deres familie under transport til arresten i Haugesund.

Haugaland tingrett kom frem til at dommen må bli betinget fengsel i 45-dager som gjøres betinget med en prøvetid på to år. Det innebærer at mannen slipper å sone i fengsel dersom han ikke gjentar lovbruddene.