Menu

Dømt for trusler og skadeverk

En 21 år gammel mann fra Åkrehamn er nå dømt for en rekke grove trusler og skadeverk. Mannen er også dømt for brudd på våpenloven, samt bruk og besittelse av narkotika.

Av Egil M Solberg | 01.03.2015 21:32:50

I november i fjor tok kvelertak på en politistudent og rev han i skjorte og slips. På vei inn i arresten spyttet han en annen politibetjent i ansiktet.

Da han var i Alta, kom han med en rekke grove trusler mot flere tjenestemenn. Han sa blant annet at han skulle; «sparke han i tryne», «kappe beina av deg» og at «han måtte passe seg om han kom til Karmøy».

Under en pågripelse på Karmøy like før jul i fjor uttalte han også; «jeg skal drepe deg din jævla hore» til en politikvinne og «jeg skal knuse tennene deres, bare vent», til de som befant seg i cellebilen.

Mannen er også dømt for hærverk
Oktober 2013 i Arendal fengsel, knuste han TV-apparat, telefon, stol og vindu.

Juni 2014 ødela han dører kjøkkeninnredning, vegger, samt sølte maling på gulvet i en bolig tilhørende Karmøy kommune.

Har ni dager igjen å sone
Han ble i sist uke idømt 90 dager bak murene, men 81 dager i varetekt kommer til fratrekk. Neste uke er han dermed en fri mann. For tiden sitter han på Åna fengsel.

Han må også betale en erstatning på 8.655 kroner for skadene han påførte i Arendal fengsel. I tillegg er han idømt 30 dager betinget fengsel, fremgår av dommen i Haugaland tingrett.