Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg

Dømt etter «orkester-vold»

Det ene medlemmet av orkesteret ble overfalt utenfor sitt eget hjem og dratt inn i garasjen hvor han ble påført vold og avkledd. Nå er de fire ansvarlige dømt i Haugaland tingrett.

Av Egil M Solberg | 06.03.2018 10:23:01

Det var en lørdags formiddag i juni 2016 at mannen ble overfalt av tre menn utenfor sin egen bolig. Hensikten var å true mannen til å slutte i orkesteret han spilte i.

Overgriperne skal ikke ha vært med i orkesteret.

De slepte han inn i garasjen, tvang armene hans bak på ryggen og stripset håndleddene hans sammen.

Mannen ble deretter lagt i bakken og holdt nede, samtidig som de dro av ham shorts og truse. Det ble deretter tatt rundt 40 bilder av han, hvor hensikten var å legge bildene ut på nett om han ikke sluttet i orkesteret.

Videre skal voldsmennene ha slått han i skrittet, trykket fingre ned i ansiktet hans og truet med få andre til å ta han om han ikke sluttet i orkesteret deres.

Da han fortsatt nektet, tok de tak i hodet hans og dro det mot seg og glapp taket slik at det smalt i bakken.

Det fjerde tiltalte er en kvinne, som heller ikke var med i orkesteret. Hun er dømt for å være med på planleggingen av overgrepet.

Nå er alle de tre mennene dømt til fengselsstraffer. Den ene tiltalte dømmes til fengselsstraff i sju måneder, men de to andre må sone fengselsopphold i seks måneder.

Kvinnen som var med på å planlegge overgrepet, dømmes til 180 timer samfunnsstraff, eventuelt en fengselsstraff på seks måneder.

De fire må også betale fornærmede i saken en oppreisningserstatning på 40.000 kroner.