Menu
graf opp vekst

Doblet omsetingen

Radio Haugaland har det siste året opplevd en formidabel vekst og nesten doblet omsetningen i 2015. Resultatet ble lagt frem under årsmøtet denne uken.

Av Egil M Solberg | 23.06.2016 23:31:20

I 2015 gikk lokalavisa Karmsund konkurs og byavisen Haugesundnytt ble lagt ned på grunn av sviktende omsetningen. Haugesunds Avis har hatt betydelig nedgang i omsetning og resultat de siste årene. Karmøy Nytt og TV Haugaland har også store utfordringer med tapt egenkapital.

Til sammenligning hadde Radio Haugaland en omsetningsøkning på 186 % i 2015 og 177 % i 2014. Veksten har fortsatt i 2016. Radioselskapet har solid aksjekapital og god likviditet.

– Vi må rette honnør til administrasjonen og styret, sa tidligere styreleder Odd Sjursen på årsmøtet. Sjursen representerte Fellesforbundet avd. 57.

Både LO i Nord-Rogaland og Vestnorsk transportarbeiderforening var representert under årsmøtet.

Hvorfor lykkes Radio Haugaland
Avis og TV taper store markedsandeler med den nye digitale hverdagen. Dette skjer både nasjonalt og lokalt. Til sammenligning opprettholder radio sin popularitet og blir dermed et stadig viktigere medium for de næringsdrivende.

– Dette er veldig enkelt. Kundene opplever god respons når de annonserer. De har gjerne prøvd andre alternativ tidligere og ikke fått respons. Samtidig er prisene på annonsering så lave at alle har råd til å kjøre sine kampanjer, forklarer annonsekonsulent Jørn Hansen i en kommentar.

Mange kanaler
Radio Haugaland startet sendinger på DAB allerede i 2006 som den første lokalradioen i landet. Det er nå 10 år siden. Radio Haugaland har også en populær nettradio med musikkvideoer og flere populære mobilapplikasjoner (Android og Apple). I tillegg har Radio Haugaland svært god dekning på FM både på Haugalandet og i Sunnhordland.

I 2014 investerte Radio Haugaland også i nye topp moderne lokaler i Haraldsgata.

Det er også Radio Haugaland som står bak nyhetsformidlingen på Facebook-sidene Aktuelt Haugalandet og storskjermene (Infokanal) på restauranter og kafeer i distriktet, samt fremtidsfilmen for Haugesund.