Menu
Arrangert bilde

Det kan gå galt på julebordet

Hvert år er det mange som ender julebord i drukkenskapsarresten på Haugalandet. Nå går politiet ut med gode råd til folket.

Av Egil M Solberg | 24.11.2016 19:48:43

Dyrt å havne i trøbbel
Det kan fort koste deg mange penger om du ikke klarer å holde deg innenfor rammene for normal oppførsel.

Urinering på offentlig sted blir bøtelagt fra 4000 kroner. Retter du deg ikke etter politiets pålegg er minimumssatsen 6000 kroner. Det samme må du betale om du nekter å gi personalia til politet på oppfordring. Minstesats for ordensforstyrrelse er 8000 kroner.

HER ER POLITIETS RÅD

Lær deg festkoden: Er du nybegynner på byn, vær forsiktig. Julebordsesongen er ikke tiden for å kjekke seg.

Ikke la deg provosere: Vær nøye med hva du lar deg irritere over. Legg terskelen høyt for provokasjoner.

Trekk deg unna bråk: Dersom du kommer nær en mulig konfliktsituasjon, trekk deg unna. Ikke bland deg inn i andre sine krangler, kontakt politiet for hjelp.

Bestill taxi/avtal henting: Med transport fra dør til dør kommer du sikkert og trygt hjem. Taxikø, kulde og promille kan være en prøvelse. Ta hensyn og vær tålmodig. Husk det er flere enn deg som skal hjem.

Ta aldri pirattaxi: Det er ulovlig og du vet aldri hvem du kjører med.

Drikk alkohol med måte: Mange som blir utsatt for vold på byen har høy promille. Det samme gjelder mange gjerningspersoner.

Vis omsorg for hverandre: Pass på slik at ikke du selv, venner eller kollegaer kommer i situasjoner der det blir vanskelig å møte på jobb når mandagen kommer.

Gå i opplyste gater: Det er mindre mulighet for at du ender i bråk dersom dere går flere sammen og i opplyste gater.

Gjem verdisakene dine: Det er mange som lar vesker og jakker ligge uten tilsyn. Oppbevar kort, mobil og penger på et trygt sted.

Kos deg med venner og kollegaer: Oppfør deg mot andre som du vil at andre skal oppføre seg mot deg.

Til arbeidsgiver: Vær snill med dine ansatte. For mye gratis drikke kan fort ende i overskjenking, en blåveis eller avrusning i glattcelle.