Menu

Derfor ryker samarbeidet

Etter et møte i Toppfotballkomiteen 2.februar i år har det vært stille mellom samarbeidsklubbene Vard og FKH. Vard ønsker å drive sin egen talentutvikling og levere ferdige a-lagsspillere til FKH.

Av admin | 23.02.2007 08:42:18

FK Haugesund på sin side ønsker på sikt å opprette egne Gutter-15 og 16-lag. Dette har satt sinnene i kok i Vardleiren. Mandag ryker høyst sannsynlig samarbeidsavtalen, når Vard-medlemmene møtes til generalforsamling.

Offentliggjorde møtereferater og evalueringsnotat
Supporterklubben Supervard har på sine nettsider offentliggjort referatene til Stein Blengsli (FKH) og Kolbjørn Fosen (Vard) etter det siste møtet i Toppfotballkomiteen. Referatene viser tydelig at virkelighetsoppfatningen av avtalen er vidt forskjellige. Samtidig offentliggjør Supervard et evalueringsnotat som Karl Oskar Emberland skrev etter sesongslutt. Her kommer han med skarp kritikk av avtalen. – Vi tror ikke på basisen – kan aldri lykkes, skriver Emberland.

Har Vard solgt sjelen sin?
Han lurer på om Vard har solgt sjelen sin og om det er mulig å ta den tilbake. Emberland er nå trener i Sogndal, men har etterlatt seg et dokument som flere vil vise til når spørsmålet om videre samarbeid blir tatt opp mandag.

Mange mot at FKH har juniorlag
Mens Vard og FK Haugesund krangler om samarbeidsavtalen er flere klubbledere både i samarbeidsklubbene Haugar og Djerv 1919, men også i de andre klubbene i distriktet, mot at FK Haugesund i det hele tatt skal ha et juniorlag. Når det i dag kommer frem at FKH i tillegg ønsker å opprette egne lag for Gutter-15 og Gutter-16, rister mange på hodet.

Delte meninger
Trener i Nord, Rune Lothe, er mer positiv til at FKH har et juniorlag, dersom de også oppretter G15 og G16-lag. – Jeg har delte meninger om dette, sier Lothe til RH-Sporten. På en side ønsker han at FKH skal bli best mulig, på den andre siden er han redd det blir kjedelig å drive rekrutteringsarbeid rundt om i klubbene hvis FKH hele tiden har de beste spillerne. Samtidig er han mer positiv til at FKH har et juniorlag dersom de også satser på G15 og G16-lag.

Hør Sporten her

Av Magnus Berning | 23.02.2007 kl.08:4