Menu
FOTO: Vikanes og Bungum AS.

Byggeskikkpris til Vikanes og Bungum

I 2017 går prisen for god byggeskikk i Karmøy til de nye omsorgsboligene for multifunksjonshemmede på Vea. Det er arkitektene i Vikanes og Bungum arkitekter som står bak tegningene.

Av Egil M Solberg | 07.12.2017 17:07:06

Det stilles særlig store krav til funksjonalitet i boliger for denne brukergruppen. Prosjektet er derfor tuftet på grundige forstudier og besøk på lignende anlegg. Slik har man funnet fram til nye særegne løsninger som sikrer anlegget en effektiv og trivelig ramme om beboerne og personalet, heter det i en pressemelding fra Karmøy kommune.

Som helhet er anlegget ordnet symmetrisk om en akse. I aksen ligger felles uteareal og personalbasen flankert av boligfløyene. Gjennom den transparente veggordningen har personalet overblikk over aktivitet ute, i korridorene, og i de rommelige fellesarealene i hver fløy.

De 12 leilighetene åpner seg mot overbygde terrasser og landskapet bortenfor på den ene siden. På motsatt side har boligene ”fasade” mot lyse, åpne innvendige ”gater” som binder anlegget sammen, skriver kommunen.