Menu
Haugesund brannvesen deltok i natt for å informere om farene ved å sovne fra nattmat. FOTO: E Solberg, Radio Haugaland

Brannvesenet delte ut nattmat

For å sette fokus på branner som starter etter at folk sovner fra matlaging i helgene, var Haugesund brannstasjon i natt med for å dele ut nattmat i taxikøen.

Av Egil M Solberg | 18.12.2016 08:11:46

– Det er ikke en ukjent problemstilling for oss at spesielt unge menn sovner fra maten i helgene, sier branninspektør Haakon Magnus Rønnestad ved forebyggende gruppe hos Haugesund brannvesen.

Hver tiende brann her i landet starter på eller ved komfyren, viser statistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Det er viktig å ha fokus på dette. Det er lett å glemme egen sikkerhet etter en tur på byen, sier Rønnestad.

Tidligere i kveld var det utrykning etter en tørrkoking i Haugesund.

– Noen eldre i byen skulle lage seg stek og sovnet fra maten. Det gikk heldigvis bra, opplyser branninspektøren.

– Vi vil gjerne unngå slike situasjoner og setter derfor fokus på dette nå.  Folk bør unngå å lage varmmat når de kommer hjem fra fest. En skive med gulost er et trygt alternativ, mener brannmannen.

Det var restaurantkjeden Los Tacos i Haugesund sentrum som i natt deltok i aksjonen og fikk delt ut nattmat sammen men vaktlaget fra Haugesund brannstasjon.

Video fra direktesending på Facebook i natt:

Branninspektør Haakon Magnus Rønnestad ved Haugesund brannstasjon informerte under kampanjen.

FAKTA: Unge menn er overrepresentert i delen av brannstatistikken som omfatter komfyrbranner. Natt til søndag er tidspunktet flest mennesker omkommer som følge av tørrkoking, viser en omfattende Sintef-studie.