Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg

Bet politimann i fingeren

En 20 år gammel mann gikk amok i politibilen på vei til arresten og bet et politimannen i fingeren. Han fremsatte også drapstrusler overfor politifolkene og deres familier. Nå må han i fengsel.

Av Egil M Solberg | 01.02.2018 21:36:00

Det var en natt i oktober at tiltalte mistet besinnelsen etter å ha inntatt relativt store mengder alkohol.

Opptrinnet startet ved at en av gjestene på et utested kalte tiltalte neger. Tiltalte reagerte på dette og gikk til angrep på den andre gjesten.

Tiltalte ble lagt i bakken av dørvaktene. De hadde ikke håndjern med seg og måtte sitte på tiltalte frem til politiet kom.

Før politiet kom fremsatte mannen grover trusler mot vakten også. Han sverget på at han skulle drepe både han og familien hans.

Tiltalte ville ikke høre på hva politiet sa heler og gikk helt opp i ansiktet på dem og skrek og spyttet.

Han kom videre med en rekke skjellsord og mot politiet som «bitch» og «white motherfucker». Han uttalte også til den ene politimannen; «suck my big black dick».

Da mannen ble tatt inn i politibilen, sparket han i siden på bilen og slo hodet i veggen. Han begynte også å spytte inne i politibilen.

Tiltalte ble bedt om å stoppe, men fortsatte bare å spytte inne i bilen.
Den ene politibetjenten besluttet derfor å sette en spyttemaske på tiltalte.

Det var da politimannen skulle påføre masken at tiltalte bet politimannen i fingeren. Politimannen var iført skinnhansker, men bittet medførte skader med hull i hansken.

I Haugaland tingrett kom dommeren frem til at oppførselen til 20-åringen nå kvalifiserer til ubetinget fengsel i 21 dager.