Menu
Promillekjøring

Beruset «yrkesjåfør» sovnet

En mann i slutten av tenårene ble i natt funnet beruset og sovende bak rattet i Vindafjord. Mannen som hadde planer om å livnære seg av bilkjøringen, ble fratatt førerkortet.

Av Egil M Solberg | 31.10.2015 10:59:18

Det var ved 23.20-tiden fredag kveld at politiet fikk flere henvendelser om en bil som hadde kjørt ut av veien på E134 ved Oppheim i Vindafjord.

– Vitner på stedet rapporterte om en mann som satt bak rattet og var bevisstløs. Da nødetatene kom til stedet viste det seg at mannen var uskadd. Han var ikke bevisstløs som følge av ulykken, han var derimot svært beruset og av den grunn vanskelig å få kontakt med, opplyser operasjonsleder Jarle Utne-Reitan hos politiet.

Mannen, som er i slutten av tenårene, var alene i bilen. Han hadde angivelig kjørt fra Haugesund og hadde enda mange mil igjen før han ville nå sitt bestemmelsessted.

– Det triste i saken er at mannen hadde til hensikt å gjøre bilkjøring til sitt levebrød. Dersom han blir domfelt for denne hendelsen vil det gå lang tid før han får kjøre bil igjen, opplyser operasjonslederen.

Mannen er satt inn i sentralarresten i Haugesund i påvente av at han blir edru nok til å kunne la seg avhøre i saken.