Menu

Bare sju tiggere i Haugesund

Under en kartlegging i politidistriktet i uke 28, observerte politiet bare ni tiggere. Sju av disse ble observert i Haugesund. Ordfører i Haugesund Petter Steen frykter at tiggingen skal dra med seg mye kriminalitet.

Av admin | 13.08.2013 13:30:57

– Våre lokale erfaringer er at det de siste årene har vært en økning i antall utenlandske tiggere, men at antallet forholdsmessig er lavt sammenlignet med eksempelvis Oslo og Bergen, sier  konstituert politimester Trond Sekkingstad til Radio Haugaland.

I forbindelse med enkelte større  arrangementer har det imidlertid vært en økning i tilstedeværelsen av utenlandske tiggere, medgir politimesteren.

Det var under en pressekonferanse på rådhuset i Haugesund tirsdag formiddag, at ordfører Petter Steen gikk langt i å antyde at tiggingen dro med seg mye kriminalitet. Det er imidlertid ikke noe problem på Haugalandet og i Sunnhordland.
 
– Vi har ikke registrert noen vesentlige tilleggsutfordringer i forbindelse med tigging. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har derfor ikke noe erfaringsmessig belegg som taler for eller imot et tiggerforbud, understreker Sekkingstad.

Han konstanterer imidlertid at erfaringer her er varierende på landsbasis.

Av Egil M Solberg | 13.08.2013 kl.13:26