Menu
Den stupbratte fjellsiden er krevende å ta seg opp. FOTO: Privat

Bar skadd gutt ned fra fjellet

Da en 10-åring falt og skadet seg i Etnefjellene i ettermiddag, oppsto det problemer med å ta seg frem til han. En gårdeier i området, hentet da gutten og bar han ned det bratte fjellsiden.

Av Egil M Solberg | 08.10.2017 19:27:09

Folk i området som Radio Haugaland har snakket med i ettermiddag, forteller om heltedåden til redningsmannen. Vi tok derfor kontakt med han.

– Det er ikke første gang at jeg må hente folk som har skadet seg i området. Problemet er at det ikke går vei opp, sier grunneieren som vil være annonym.

Den unge gutten hadde brukket armen og hadde store smerter.

– Det var vanskelig for han å gå nedover det bratte terrenget med brukket arm. Han fikk store smerter. Jeg bar han derfor på skuldrene ned til veien jeg har laget, sier grunneieren.

Det ble forsøkt å få rekvirert et redningshelikopter, men i dag var det ikke ledige resurser på grunn av andre redningsoppdrag.

– Jeg ble kontaktet av ambulansepersonellet som ba om å få bruke veien min oppover. De kom seg ikke så langt, så jeg fraktet dem videre oppover på en firehjuling, men de siste to kilometerne måtte jeg gå, forklarer han.

Under kjøreturen med firehjulingen på vei nedover igjen, dukket plutselig redningshelikopteret opp. De fløy han de siste kilometerne ned til ambulansen.

Vil bygge vei helt opp og på egen regning

Gårdeieren sitt ønske er etter det vi forstår å få bygget vei hele veien opp, slik at han skal slippe å måtte hente folk ned fra fjellet på denne måten. Da vil det også bli enklere og tryggere for folk å gå tur opp det bratte fjellpartiet.

– Det går mye folk i terrenget her og dersom noe mer alvorlig skulle skje, kan det bli skjebnesvangert, sier grunneieren.

I Etne kommunestyre har de gått inn for å la grunneieren bygge veien, men på grunn av motforestillinger fra Turistforeningen, må saken nå behandles på nytt og sendes til behandling hos Fylkesmannen.