Menu

Avslørt med fotavtrykk

Profesjonelle kriminelle bander er vanligvis flinke på å skjule sine spor. Etter flere tyverier på Karmøy ble det fotavtrykkene som avslørte denne banden fra Litauen.

Av Egil M Solberg | 23.10.2017 16:14:15

Etterretningsarbeid viste at mobile vinningskriminelle muligens var på ferde i Sør-Vest politidistrikt i vår, skriver politiforum.

Selv om den første hypotesen var at lokale kriminelle stod bak de mange innbruddene på Karmøy i vår, valgte politiet derfor også å undersøke om mobile vinningskriminelle kunne stå bak disse grove tyveriene.

Gulvene på åstedene ble undersøkt grundig. Politiet på stedet la folier rundt på gulvene før de ble tråkket for mye på, og sikret dermed gode fottøyavtrykk.

Og da fem åsteder var undersøkt, oppdaget de at de grove tyveriene ikke bare lignet hverandre, men at et fottøyavtrykk gikk igjen på tre av fem åsteder.

Deretter ble Utrykningspolitiet lokalt bedt om å bistå med kontroller på utvalgte steder. Og det var da en UP-patruljen fikk napp.

En bil med to litauere ble stoppet. En av dem hadde på seg sko med såle som matchet det karakteristiske skoavtrykket fra åstedene, melder politiet på nettsiden.