Menu
smugle drikkevarer
Illustrasjonsbilde

Avslørt etter forbikjøring

Da en sivil politipatrulje ble forbikjørt, fulgte de etter bilen til en adresse øst i Haugesund. Da fant de store mengder sigaretter og brennevin i bilen og huset.

Av Egil M Solberg | 30.03.2017 23:06:35

Da bilen stanset oppdaget politiet 1 320 sigaretter i bilen som ikke var norske. I huset fant de 33 880 sigaretter og sigarer, samt 98 literflasker vodka inne i huset. I en annen bolig som mannen disponerer, ble det funnet 1 340 sigaretter og 8 literflasker vodka og whisky, skriver Haugesunds Avis.

Mannen i 50-årene, som er fra Litauen, ble ifølge avisa stanset igjen noen måneder senere. Nok en gang ble det gjort betydelige beslag av tobakksvarer og brennevin. Hjemme hos mannen ble det funnet 8.760 sigaretter av ulike merker, og noen flasker brennevin.

Stjal skoleboller
Da mannen for andre gang ble stoppet av politiet, kom det også for en dag at han hadde underslått varer fra sin arbeidsgiver, en kolonialbutikk i byen. I tillegg til sigaretter og brennevin, fant politiet nemlig også 40 smørbrød, pizzabagetter, tacowraps og skoleboller, skriver avisa.

Mannen er også siktet for et bedrageri fra i 2013. Da svindlet mannen Handelsbanken i Haugesund. Dette gjorde han ved å infisere en PC med et trojanervirus som utbetalt 72.000 kroner til han.

Det eldste forholdet fra 2013 som han nå dømmes for – er mer enn fire år gammelt, hvilket er brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjons bestemmelse. Mannen slipper derfor å sone i fengsel, men han må betale 72.000 kroner tilbake til Handelsbanken, melder avisa.