Menu
Naboer i området frykter et støyhelvete om motorparken blir bygget.

Avgjør skjebnen til Fjord Motorpark

I dag skal saken om ekspropriering for Fjord Motorpark opp i Karmøy Kommunestyre. Motorinteresserte krever handling og nabogruppa truer med rettssak.

Av Egil M Solberg | 13.06.2016 08:44:19

NMK Haugaland er en av klubbene som er med og vi stiller med medlemmer og utstyr, opplyser leder Frode Lie i en pressemelding.

– Vi ønsker og håper at Karmøy Kommune retter opp saksbehandlingsfeilen fra tidligere slik at vi nå kan komme i gang med videre prosjektering og byggeprosess, skriver han.

Motorklubbene er skuffet over fremdriften i saken.

– Kontinuitet blant noen av partiene er dårlige og samtidig er vi imponert over ildsjeler og politikere som har stått på sammen for å få til Vestlandets motorsportmekka, skriver Lie.

1017 naboer har skrevet under mot utbyggingen av Fjord motorpark. De frykter et støyhelvete dersom motorparken blir etablert. Nabogruppen mener dette vil få store negative konsekvenser for hele Avaldsnes. Gjelder bomiljø, områder for friluftsliv og rekreasjon og miljø med dyre/fugleliv.

Facebookside «Nabogruppen» oppfordret dem som ikke ønsket at Fjord motorpark skal etableres ved Helganes til å stille som publikum på formannsskapsmøtet og/eller kommunestyremøtet.