Menu
Jarle Utne-Reitan (H) og Arne-Christian Mohn (A)

AP bryter valgløftet

- Det ble lovet i valgkampen at rammevilkårene for utelivsbransjen ikke skulle endres i denne perioden. Nå vil AP bryte sitt eget valgløfte, sier gruppeleder i Haugesund Høyre Jarle Utne-Reitan.

Av Egil M Solberg | 25.08.2016 12:46:27

Det var under et felles møte med utelivsbransjen før valget at Arne Christian Mohn (nå ordfører) fra Arbeiderpartiet og Jarle Utne-Reitan fra Høyre i fellesskap lover utelivsbransjen ikke å gjøre endringer.

Nå vil Arbeiderpartiet sammen med sine samarbeidspartnere redusere skjenketidene for uteserveringen fra klokken 03 til 01.

– Dette vil ikke bare skape problemer for utelivsbransjen, det vil også bety mindre ordensvakter ute på kaien om kveldene. Det vil ikke gjøre utelivet noe tryggere, sier Utne-Reitan som også er en erfaren politimann.

Han viser til prosjektet Trygt Uteliv, mellom utelivsbransjen og politiet, som de siste årene har bidratt til en betydelig nedgang i antallet voldssaker på nattestid.

– Når det gjelder problemstillingen med høy musikk på kaien, gir allerede politivedtektene rom for å kreve at lyden dempes på uterestaurantene, opplyser Utne-Reitan.