Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg

Anker voldtektsdom mot 13-åring

Advokat Erik Lea har anbefalt de tre syriske mennene, som ble dømt for voldtekt av en 13 år gammel jente, å anke saken til lagmannsretten.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 13:59:10

– Poenget er egentlig jækla enkelt: Når man har seksuell omgang med jenter eller kvinner, skal man forvisse seg om at de er gamle nok. Man skal gjøre så mye man kan, men ikke forlange legitimasjon. Dette har lagmannsretten og Høyesterett sagt flere ganger, sier advokat Erik Lea til Hnytt.

De tre ble alle dømt til fengsel i fire år og tre måneder for voldtekt, selv om retten mente samleiene hadde vært frivillige.

Problemstillingen ligger rundt loven som sier at en hver seksuell omgang med personer under 14 år, er å betrakte som voldtekt.

De tre syriske asylsøkerne hadde bare vært i Haugesund noen få uker da den unge jenta tok initiativ til å ha sex med de tre guttene. De hevder at jenta løy om alderen sin. Som nye i landet hadde de heller ingen kunnskap om loven.

– Når denne jenta fremstår utseendemessig, fysisk og kroppslig og hevder både muntlig og skriftlig at hun er 18 år, har disse syrerne, ingen grunn til å betvile det, sier advokaten til avisa.