Menu
Pia Tjelta leder utdelingen som overføres på TV 2 og er produsert av Rubicon TV.

Amanda fra Haugesund

Klokken 21.40 i kveld skal Amanda-prisene deles ut fra Maritim Hall i Haugesund. Det hele blir å se på TV2.

Av Egil M Solberg | 19.08.2017 06:27:57

Filmprisen Amanda er innstiftet for å øke kvaliteten på og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer beregnet på offentlig fremvisning.

– Jeg ser på det som en stor ære å bli spurt om å lede årets Amandaprisutdeling og gleder meg til å feire alle de som har svettet og blødd for filmene sine. Jeg har aldri ledet en sending før, så jeg er litt redd og, men som med alt innenfor filmfaget, så er jeg heldigvis ikke alene. Vi har flinke folk i alle ledd rundt meg. Først og fremst gleder jeg meg til å feire de fine filmene som er laget, i en by jeg er veldig glad i, sier Pia Tjelta til TV2.

Totalt skal det deles ut 20 priser til filmer som har hatt premiere på norske kinoer i perioden 1. juli 2016 til 30. juni 2017.

«Kongens nei» er nominert til hele 12 priser, blant annet for «Beste norske kinofilm», «Beste regi» og «Beste mannlige birolle».