Menu
luftambulanse

Alvorlig skadet i steinraset

En 18 år gammel kvinne er alvorlig skadet etter at elever på tur mot Ulvanosa i Kvinnherad ble tatt av et steinras tirsdag ettermiddag. Dette opplyser Haukeland universitetssjukehus nå i kveld.

Av Egil M Solberg | 16.09.2015 20:50:41

Det var fire skoleelever fra Sauda som ble skadet da det gikk et steinras i fjellet hvor de var på tur med klassen. Den ung jenta ble liggende skadet på fjellet til sent på kvelden.

Ved 12.30-tiden ble nødetatene varslet om hendelsen. Da var 22 elever og to lærere på tur i området. De hadde gått fra Uskedalen og skulle gå over til Tveitedalen.

Både luftambulanse og redningshelikopter ble ved 15-tiden sendt til stedet for å frakta de skadde elevene ned fra fjellet, men det var tåke og vanskelige forhold.

Sent tirsdag kveld ble det fortsatt jobbet med å hente den siste eleven ned fra fjellet. Hun var i tillegg til skaden, etterhvert også nedkjølt etter timene i fjellet.

– Røde Kors måtte på grunn av værforholdene bære henne mot en hytte i området, opplyser operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Hordaland politidistrikt.