Menu

Aker Spitsbergen har forlatt Stord Veft

Riggen Aker Spitsbergen har omsider forlatt Stord Verft og skal nå gjennomgå sjøprøver og siste ferdigstillelse før turen nordover starter. Her venter 3 til 10 års kontrakt med StatoilHydro i Halten/Nordland-området.

Av admin | 10.12.2008 10:57:48

– Det har ikke manglet på utfordringer underveis, men vi er veldig godt fornøyd med sluttproduktet. Jeg er overbevist om at vi får et godt verktøy til bruk i oljeleting og produksjonsboring i røffe farvann som Norskehavet. Jeg har vært der før med andre og mindre rigger, og gleder meg til å ta solide Aker Spitsbergen nordover for å teste hvordan den oppfører seg ute på feltene. Jomfruturen langs norskekysten skal bli en opplevelse, sa riggsjef Per Inge Flakke på vegne av administrerende direktør Geir Sjøberg i Aker Drilling.

Den neste H6-en, Aker Spitsbergen skal på jobb for Aker Exploration.

14.000 søkere
– Vi fikk over fjorten tusen søknader til jobbene på disse to riggane, og har kunnet velge medarbeidere på øverste hylle. At Aker Spitsbergen og Aker Barents er verdens to største og mest avanserte rigger har ikke nett svekket interessen for å jobbe om bord, sa Flakke.

Etter sjøprøvene skal Aker Spitsbergen gå fra Klosterfjorden der sjøprøvene foretas, til Westcon i Ølen der den siste finpussen skal gjøres, skriver myaker.net.

Egil Kr. Solberg | 10.12.2008 kl.10:5