Menu

Advarer mot Ikea-svindel

Tusenvis av nordmenn har de siste ukene mottatt e-mail, SMS eller Facebook-reklame som informerer om at du kan vinne et gavekort på 5.000 kroner. Det hele er en svindel for å stjele pengene dine.

Av Egil M Solberg | 02.01.2017 22:51:17

Disse kampanjene har noe varierende ordlyd, men alle hevder at du kan delta i konkurranser der du kan vinne gavekort eller få kuponger av ulik verdi, eller de ligner på en ordrebekreftelse på bestilte varer fra IKEA.

Svindlerne ber i noen henvendelser om at du betale inn et beløp på 49 kroner for å bekrefte at du er norsk. Det du ikke får vite, er at de deretter belaster deg 750 kroner per måned. Med liten skrift fremgår det at du abonnerer på en tjeneste med denne prisen.

– Vi ønsker å advare mot dette. IKEA har aldri konkurranser av denne typen, og vi oppfordrer alle til ikke å klikke på Facebook-annonsene og heller ikke klikke på lenker i, åpne vedlegg i, eller respondere på denne typen SMS eller e-poster. E-postene bør slettes umiddelbart, skriver selskapet på sine nettsider.

Dette er falske konkurranser og ordrebekreftelser som IKEA ikke har noe med å gjøre. Du vil alltid finne informasjon om eventuelle konkurranser hos selskapet på IKEA.no.