Menu

25 minusgrader skremmer ikke skigjestene

Lørdag morgen strømte det på med folk i Røldal skisenter. I det fine været var det mange som allerede tidelig på dagen hadde funnet veien opp i skianlegget. Dette til tross for 25 effektive minusgrader.

Av admin | 02.01.2010 10:30:34

– Ja, det er kaldt her oppe. Effektiv temperatur kan komme ned i minus 25 grader når du renner i bakkene enkelte steder og da er det viktig og være godt kledd, sier daglig leder Oddvar Bratteteig ved Røldal Skisenter.

Alle som skulle opp i stolheisen ble lørdag morgen sjekket. De som ikke var godt nok kledd fikk ikke være med i heisen.

– Dersom vi skulle få en stopp i heisen vil vi ikke risikere at folk får frostskader om de må sitte i heisen i noen minutter, sier Bratteteig  til Radio Haugaland.

Mye folk
Ved 10-tiden lørdag var det allerede flere hundre gjester i skisenteret.

– Vi venter inn en rekke med skibusser i dag og det er flere tusen mennesker i hyttene i området, så det blir nok godt over 1000 mann i bakkene i løpet av dagen, sier Bratteteig.

Romjulen denne gang har trolig vært den beste i historien for skisenteret i Røldal. Bratteteig kan fortelle om besøkstall på rundt 1000 personer hver eneste dag.

– Gode snøforhold og fint vær har vært viktige faktorer og det er ingenting som tyder på at folk lar seg skremme av de lave temperaturene, sier Bratteteig.

Av Egil M Solberg | 02.01.2010 kl.10:2